loading
10

Record Guiness Book in Romania: Cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa

România a intrat în Guinness Book cu cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă, recordul fiind omologat luni, în faţa unui notar, la Bucureşti.

Trena are o lungime de 2.823,8 metri si este realizata din tafta satinata de culoarea fildesului. Rochia, in aceeasi nuanta, este realizata din jacard, tul de matase, dantela chantilly cu margele cusute manual.

image


Rochia de mireasă pregătită pentru record a fost croită din 4.700 de metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jacard, 45 de metri de căptuşeală, 5,5 metri de corset din dantelă chantilly pe care au fost cusute perle de 2,2 milimetri.

Au mai fost folosite mărgele de diverse dimensiuni, paiete de 6 milimetri, 1.857 de ace de cusut, 150 de papiote de aţă, realizarea rochiei necesitând peste 100 de zile de lucru şi o echipă de 12 persoane dedicate acestui proiect.

Rochia şi trena au fost realizate de salonul Andree din Bucureşti, iar din echipă fac parte creatoarele Camelia Ruiu şi Lavinia Lăscaie.

image

Organizatorii Mariage Fest - târgul de nunţi care se desfăşoară în acest moment în Bucureşti - au lansat această iniţiativă sub sloganul: "Dacă olandezii nu ne lasă să intrăm în Europa, noi îi scoatem din Guinness Book of World Records!".

În aprilie 2009, Mariage Fest a stabilit în premieră mondială recordul pentru cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă, cu o lungime de 1.492 de metri. În decembrie 2009, olandezii au bătut acest record, cu o trenă de 2.488 de metri.

image

"A fost o provocare pentru noi să realizăm această rochie şi o trenă pentru a depăşi recordul suedezilor", a declarat pentru MEDIAFAX Camelia Ruiu.
Pe de altă parte, ea a spus că realizarea trenei fără aplicaţiile din tul a costat 18.000 de lei, în timp ce costurile realizării rochiei s-au ridicat la 5.800 de lei.

image